Üdvözöljük a

Öt ballépés, amivel biztos tönkretesszük az állásinterjút | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Öt ballépés, amivel biztos tönkretesszük az állásinterjút

2010. július 25.

A sikeres állásinterjúnak számos buktatója van: a jelölt felkészültsége, megjelenése, viselkedése egyaránt sokat nyom a latban. Emellett azonban akadnak olyan tényezők, melyek első látásra nem tűnnek „veszélyesnek”, mégis elüthetik a jelöltet a megpályázott állástól. Mire figyeljünk a felvételi beszélgetés előtt, közben és után? Tippek.

 

Ne használjunk mobiltelefont, ha interaktív állásinterjún veszünk részt. Noha sokan úgy tartják, hogy a vezetékes telefon idejétmúlt, a HR-esek mégis azt tanácsolják, ha a felvételi beszélgetésre vagy az előszűrésre nem személyesen, hanem telefonon kerül sor, vezetékes készüléket vegyünk igénybe. Igaz, hogy "helyhez köti" az embert, de éppen ez az előnye: arra tudunk koncentrálni, amit a másik mond, kisebb az esély, hogy figyelmünk elkalandozik, miközben leendő munkaadónk "vallat" minket. Kevésbé zavaróak a háttérzajok: az utcán, rohanás közben nem lehet lebonyolítani egy karrierünket befolyásoló beszélgetést. A mobil ráadásul lemerülhet, leeshet, ha nincs térerő, fontos részletekről maradhatunk le: ez mind a vezetékes telefon használata mellett szól.


Pontatlanság, mentegetőzés


Eleve hátrányos helyzetből indulunk, ha késve esünk be az állásinterjúra: egyrészt udvariatlanság megvárakoztatni leendő munkaadónkat - különösen, ha előre egyeztettük az időpontot, vagyis tudtuk, mikorra kell odaérnünk.


A teljes cikket elolvashatja a hvg.hu oldalán: Öt ballépés, amivel biztos tönkretesszük az állásinterjút