Üdvözöljük a

Országos versenyek: lezajlottak az elődöntők, hétfőn eredmények | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos versenyek: lezajlottak az elődöntők, hétfőn eredmények

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2017. február 10.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) írásbeli elődöntője sikeresen lezajlott a városban is, szerdán lehetett megtekinteni a kijavított vizsgafeladatokat.

Mától folyamatosan kerülnek fel az országos szakmai versenyek ismert honlapjára (www.szakmasztar.hu), hogy ki került be a következő fordulóba az írásbeli feladatok, az elődöntő alapján. Hétfőre ez már minden szakma esetében elérhető lesz.

 

Azonban az indulók számára a szerdai nap legalább ilyen fontos volt, hiszen megtekinthették, milyen eredményt értek el: ha a megszerezhető pontok 60 százalékát elérték, akkor mentesülnek a szakmai vizsga során az írásbeli alól. És ez jelentős könnyebbséget jelenthet, még ha nem is jön össze a továbbjutás.

 

Mondjuk, azért remélhetőleg sokan bíznak benne, hogy ez is összejöhet. És nemcsak az indulók, hanem az iskolák, a kamara és a helyi közösség életét figyelők is. Hiszen minden évben a város lélekszámát, gazdasági erejét arányában jócskán meghaladó eredményeket érnek el a végzős fiatalok az országos szakmai versenyeken. Reméljük, így lesz ez idén is.

 

A helyi elődöntőket idén is a területi kamarák szakképzési tanácsadói szervezték, és ez minden évben sok, ugyanakkor örömteli munkát jelent. A városi kamarától Kelemenné Halász Melinda szakképzési tanácsadó elmondta: 129-en vettek részt az elődöntőn hat iskolából. Húsz szakmában szerveztek írásbeli elődöntőt, a helyszínek biztosításához a Piac téri iroda mellett több iskola nyújtott segítséget: a Kereskedelmi, a Hild, az Adu, a Széchenyi kollégiuma.

 

A továbbjutóknak a következő fordulót a válogatók jelentik majd, amikor az egyes szakmákban az ország különböző városaiban szerveznek versenyt. És a döntő helyszíne ismét a kőbányai vásárváros, a Hungexpo lesz április 24–26-án.