Üdvözöljük a

Napelemszerelő-képzés indul szeptemberben | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Napelemszerelő-képzés indul szeptemberben

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. július 25.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már szinte mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik felismerik a megújuló energia hasznosításának előnyeit, meglévő és újépítésű ingatlanjaik áramellátására megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Országszerte épülnek óriási napelemparkok, napelemes erőművek, mert egyre jobban megéri átváltani a zöld energiára.

 

Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

 

Ezt a kiemelt munkaerőpiaci igényt kívánja az EU-Solar Zrt. kielégíteni országosan egyedülálló, államilag engedélyezett napelemszerelő-képzésének indításával. A cég fő profilja a napelemes rendszerek forgalmazása (46 MW), telepítése, az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése, s mint a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi forgalmazója, szakemberek képzésével folyamatosan bővíti országos szervizhálózatát. www.eu-solar.hu

 

Szakmai felkészültségét felnőttképző intézményként (nyilvántartásba vételi szám: E-001625/2017) kívánja megosztani, s a végzettséget megszerző hallgatói vállalkozása számára igény esetén folyamatos munkamegbízásokat közvetít az ország minden területén.

 

Következő, 2018.szeptember 14-én induló képzésük a Kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója elnevezésű, E-001625/2017/B001 nyilvántartásba-vételi számú, az SzPk-00152-16-06 3 07 2/1 programkövetelmény alapján engedélyezett, 96 órás egyéb szakmai képzés, melynek moduljai a következők:

• Megújuló energetikai, szerelési alapismeretek

• Szolár telepítési, szerelési ismeretek

• Szolár rendszerek felügyelete, karbantartása

 

A képzés célcsoportja elsősorban olyan villanyszerelői vagy elektromos gép-és készülékszerelői végzettséggel rendelkezők, akik profilbővítéssel kívánnak egy dinamikusan fejlődő piac részeseivé válni.

 

Akár alkalmazottként akár vállalkozóként gondolkodik, mindenképpen nyer, mert a napelemszerelői végzettséggel rendelkező munkaerőből belföldön és külföldön egyaránt óriási hiány van. Telepítési munkák sora várja a kiképzett szakembereket!

 

A képzési kínálatban azok is találnak megfelelőt, akik villanyszerelő végzettség hiányában szeretnének a napelemszerelő csapat hasznos tagjaiként dolgozni (pl. ácsok, ipari alpinisták, értékesítők).

https://edu-solar.hu/50-kw-alatti-napelemrendszer-installalasa-es-uzemfenntartasa/

 

Részletes tájékoztató a képzésekről és regisztráció: www.edu-solar.hu

Jelentkezési határidő: 2018.szeptember 4.

Kapcsolat:

EU-Solar Zrt., 7630 Pécs, Koksz u.127.

telefonszám: +36 20 467 3333

e-mail: oktatas@eu-solar.hu

weboldal: www.edu-solar.hu

Csatolt állományok: