Üdvözöljük a

EuroSkills, WorldSkills nemzetközi versenyek versenyfelhívása | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EuroSkills, WorldSkills nemzetközi versenyek versenyfelhívása

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2017. február 9.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban, illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán, Budapesten.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten fontosnak tartja, hogy a nemzetközi versenyeken is megmérettesék magukat a helyi, tehetséges fiatal szakemberek. A felkészülés során szerzett ismeretek, a versenyek tapasztalata, az ott megszerzett sikerélmény nagy mértékben járulhat hozzá a pályájukat indító ifjak sikeres karrierjéhez, és ez a hazai és helyi gazdaság számára is nagy jelentőséggel bír. Ráadásul az országos szakmai versenyeken a helyi versenyzők évről évre kimagasló eredményeket érnek le, és bár számolhattunk be már helyi sikerről európai versenyen, a jelentkezők száma még messze van az ideálistól.

 

A városi kamara támogatást nyújt a szakmai világversenyeken részt vevő fiatal szakemberek, valamint szakképző iskolai tanulók versenyre való felkészüléséhez, illetve a dobogós helyezés elérése esetén az erkölcsi elismerés mellett részükre ünnepélyes keretek között átadott emléktárgyakat finanszírozza. Az erre fordítható összeget növeli a hétvégén megrendezendő Vállalkozók Bálja tombolabevétele is, ahogy az a korábbi években is volt.

 

A nemzetközi versenyekkel kapcsolatos bővebb információk a letölthető versenyfelhívásokkal az alábbi linken érhetők el:

http://skillshungary.hu/worldskills-abu-dhabi-2017-es-euroskills-budapest-2018-versenyfelhivas/