Üdvözöljük a

Egészségre nevelés is szerepel az Új Széchenyi Tervben | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egészségre nevelés is szerepel az Új Széchenyi Tervben

2011. március 28.

Az egészségmegőrzés és az egészséges életmódra nevelés is szerepet kapott az Új Széchenyi Terv aktuális pályázati kiírásaiban. A kimondottan tanácsadásra épülő projektek célja, hogy olyan programokat és rendezvényeket biztosítsanak a lakosság számára, amelyek igényt teremtenek az egészségtudatos magatartás gyakorlására. A TÁMOP 6.1.2 pályázat részleteiről március végén egy workshop keretén belül tájékozódhatunk.

Az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázat közel 11 milliárd forintos uniós forrást kínál a vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, közoktatási intézményeknek és önkormányzatoknak. Az elnyert támogatásokból megvalósítható rendezvények, workshopok, nyílt napok láncszerűen működnek majd, amelyek így folyamatosan ki tudják szolgálni az életmódváltozás iránt érdeklődőket. Az egészségfejlesztési, valamint életvezetési kompetenciák fejlesztésére fordított EU-s támogatás 100 százalákos intenzitással lesz elérhető a pályázók számára.

 

2011. március 25-én egy pályázati workshopon kaphatunk tájékoztatást a feltételekről, a pályázók köréről és megvalósítható programokról.

 

A Workshopon térítésmentesen vehet részt minden kis-, közép- vagy nagyvállalat, önkormányzat, polgármesteri hivatal, államigazgatási intézmény, szövetség, kamara, országos civil szervezet vagy alapítvány, közoktatási intézmény, illetve médium munkatársa. Az aktuális pályázati kiírásokról és a workshopokról bővebben a www.workshopok.hu/ oldalon informálódhat.

 

FISZ Hírügynökség