Üdvözöljük a

Audi-gimnázium indul Győrben | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Audi-gimnázium indul Győrben

2010. szeptember 6.

Negyvenhat magyar és négy német diák kezdi meg tanulmányait az idén tavasszal alapított győri Audi Hungaria Német Általános Iskola és Gimnázium első három osztályában - közölte az autógyár magyarországi leányvállalata az MTI-vel.

Mint írják, a diákok tanulmányaik befejeztével a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szerezhetnek; a tananyag és a tanterv megfelel mindkét állam előírásainak. Az Audi Hungaria nem csak a nyolcfős tanári kar három német anyanyelvű pedagógusának alkalmazását támogatja, hanem az iskola felszerelését is.     


Május végén jelentette be a cég, hogy pénzügyileg támogatja a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (Audi Hungaria Nemzetiségi Német-Magyar Általános Iskolai és Gimnáziumi Tagozata Győr) nevű intézmény létrehozását. Az iskola egy tanéven át a Szabadhegyi Közoktatási Központban kap helyet, majd új, önálló épületbe költözik; Győr városa vállalja az intézmény fenntartását, az Audi Hungaria pedig gondoskodik a megfelelő szakmai személyzet és a szükséges eszközök biztosításáról - állt akkori közleményben.

Forrás: Eduline

http://eduline.hu/kozoktatas/20100831_audi_hungaria_altalanos_iskola_gimnazium.aspx