Üdvözöljük a

A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásáról | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásáról

2010. július 5.

Tudta, hogy a szakképzési hozzájárulást felhasználhatja a dolgozók képzésére? Használja ki a lehetőséget, erősítse a céges csapat tudását!

A szakképzési hozzájárulás intézménye biztosítja azt a lehetőséget minden Munkáltató számára, hogy az általa kifizetett éves bruttó munkabér 1,5%-át kitevő szakképzési hozzájárulásból a fizetendő hozzájárulás egy részét saját munkavállalói képzésére fordítsa. 

Szakképzési hozzájárulás fizetésére kötelezett: 
Minden gazdasági társaság, szövetkezet, állami vállalat, ügyvédi iroda, egyéni vállalkozó, sőt az a külföldi vállalkozás is, amely magyarországi telephellyel rendelkezik. 

A szakképzési hozzájárulás felhasználásával kapcsolatos legfontosabb szabályok 
Mikro- és kisvállalkozások a fizetendő hozzájárulás maximum 60%-át, egyéb hozzájárulásra kötelezettek a fizetendő járulék legfeljebb 33%-át fordíthatják saját munkavállalóik képzésének támogatására. 

Mi finanszírozható a szakképzési hozzájárulásból? 
a) a képzési díj 
b) a képzéshez kapcsolódó felnőttképzési szolgáltatás díja, 
c) a tankönyvek, taneszközök költségei, 
d) a képzéssel összefüggő utazási és szállásköltsége 
e) az a) pontban meghatározott képzés díjának részét képező általános közvetett költségek (adminisztrációs díj, bérleti díj, rezsiköltségek), a külön jogszabályban meghatározott vizsga- és vizsgáztatási díj, valamint a képzésben résztvevő munkavállaló a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Szt.) 
79. § (1) bekezdésében meghatározott személyi jellegű költségei az a)-d) pontban felsorolt elszámolható költségek összértékéig. 

Többet akar megtudni? Szakmai rendezvényünkön megadjuk a választ!
 

Ismertetjük a jogszabályi környezetet, a változások és az egyéb adók tükrében, és bemutatjuk, hogy történik a szakképzési hozzájárulás képzése, majd felhasználása, igénybevétele. A főbb tudnivalók mellett pedig megtudhatja, hogyan történik a kapcsolódó számviteli elszámolás, a nyilvántartások vezetése, az ellenőrzés folyamata. 

Jöjjön el, most kedvezményesen jelentkezhet!