Üdvözöljük a

40 éves a pécsi közgáz | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

40 éves a pécsi közgáz

2010. augusztus 24.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara az idén ünnepli alapításának 40-ik évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 23-25 között egy nagyszabású, szakmai és szórakoztató programokkal tarkított rendezvénysorozatot szervez, amelynek csúcspontja a Nagy Alumnitalálkozó. Mindemellett elindította új internetes honlapját is, ahol a kar egykori hallgatóit kovácsolja újta közösséggé.

Utóbbira a kar meghívja minden egykori végzett hallgatóját, hogy találkozzanak egykori tanáraikkal, évfolyamtársaikkal, közösen ünnepeljék az egyetemalapítás évfordulóját.

A rendezvény részleteiről az érdeklődők számos helyen szerezhetnek további információkat. Egyrészt a saját weboldalán (http://alumni.ktk.pte.hu), ahol a részletes program mellett online bejelentkezésre is van lehetőség s a távolabbról érkezők a pécsi szálláslehetőségekről is tájékozódhatnak. Emellett önálló profil készült a Facebook (http://www.facebook.com/ptektkalumni) és az iWiW (http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=14818633) közösségi portálokon a friss információk gyors és hatékony továbbítására, s a különféle, a KTK-hoz kapcsolódó képek és videók megosztására saját Youtube-csatorna (http://www.youtube.com/user/ptektkalumni)

is létesült.

A 40 éves jubileumhoz kötődően a kar elindítja új közösségi honlapját, a PTE Alumni Közösségi Portált (http://alumni.ktk.pte.hu). Az oldal egy speciális kezdeményezés az egyre népszerűbbé váló közösségépítő hálózatok tengerében, célja a Pécsett, a kar 40 éves történelme során közgazdász-diplomát szerzett egykori hallgatók összefogása és közösséggé formálása. Az oldalra csupán az itt végzett egykori hallgatók regisztrálhatnak, ők viszont szabadon, meghívás nélkül, csupán diplomájuk számát kell megadniuk. A belépett felhasználók megkereshetik egykori évfolyamtársaikat, információkat, képeket és videókat oszthatnak meg egymással és csoportokat szervezhetnek. A közösségi szerep mellett azonban a portál jelentős informatív funkcióval is bír. Hírek, beszámolók, vissza-emlékezések jelennek meg egykori és jelenlegi hallgatók tollából, elérhető valamennyi évfolyam névsora, továbbá archív és friss képgalériák és videók az egyetemről.