Üdvözöljük a

Meghosszabbították a K+F+I pályázatot | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Meghosszabbították a K+F+I pályázatot

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. március 1.

Módosult a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) felhívás. A módosítás azt takarja, hogy a pályázat keretében a támogatási kérelmek benyújtása nem február végéig, hanem 2018. május 31-én, 12 óráig lehetséges. Ennek megfelelően kiegészült a felhívás az újabb értékelési határnappal.

Magyarország Kormányának Felhívása a vállalkozások számára a vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs kiadások GDP-hez viszonyított arányának növelése érdekében. Kódszám: GINOP-2.1.2-8.1.4-16.

A pályázat célja

Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

 

A pályázat tárgya

A pályázat keretében mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok K+F+I tevékenységek 50-500 millió forintos támogatására és 25-250 millió forint hitelre pályázhatnak.

 

A pályázók köre

Mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok.

 

A pályázat részletei

A pályázat keretösszege: 105 milliárd Ft, amelyből

 • a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 70 milliárd Ft,
 • a kölcsön keretösszege: 35 milliárd Ft.

A támogatás összege:

 • A vissza nem térítendő támogatás összege: 50-500 millió Ft
 • A kölcsön összege: 25-250 millió Ft

A vissza nem térítendő támogatás összegének kisebbnek kell lennie a kölcsön összegénél.

Támogatás formája: pénzügyi eszközzel kombinált vissza nem térítendő támogatás

A vissza nem térítendő támogatás formája: visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás.

A Felhívás keretében nyújtott kölcsön éven túli kedvezményes kamatozású kölcsönnek minősül.

A kölcsön devizaneme HUF.

Kamat: 2%/év

 

A támogatás mértéke:

 • A vissza nem térítendő támogatás mértéke Nyugat-Dunántúlon maximum az elszámolható költségek 50%-a lehet mikro és kisvállalkozás esetében, 40%-a lehet középvállalat esetében, 30%-a lehet nagyvállalatok esetében.
 • A vissza nem térítendő támogatás mértéke a többi régióban maximum az elszámolható költségek 55%-a lehet mikro és kisvállalkozás esetében, 45%-a lehet középvállalat esetében, 35%-a lehet nagyvállalatok esetében.
 • A kölcsön maximális aránya az elszámolható költségen belül Nyugat-Dunántúlon az elszámolható költségek 40%-a lehet mikro és kisvállalkozás esetében, 50%-a lehet középvállalat esetében, 60%-a lehet nagyvállalatok esetében.
 • A kölcsön maximális aránya az elszámolható költségen belül a többi régióban az elszámolható költségek 35%-a lehet mikro és kisvállalkozás esetében, 45%-a lehet középvállalat esetében, 55%-a lehet nagyvállalatok esetében.
 • A saját forrás minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a.

A támogatott pályázatok várható száma: 140-200 db

A projekt területi korlátozása: nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.

Önállóan támogatható tevékenységek: Kísérleti fejlesztés

 • A meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából. Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.
 • A kísérleti fejlesztéshez tartozhat az új vagy javított termékek, eljárások és szolgáltatások prototípusainak és kísérleti modelljeinek kidolgozása, illetve kiállítása, az ilyen termékeknek a tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése és jóváhagyása abban az esetben, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szolgáltatás továbbfejlesztése. Ide tartozhat a kereskedelmileg felhasználható olyan prototípusok és kísérleti modellek kifejlesztése, amelyek kereskedelmi végterméknek minősülnek, mert előállításuk túlságosan költséges ahhoz, hogy az kizárólag demonstrációs és hitelesítési céllal történjen.
 • A kísérleti fejlesztésbe még akkor sem tartoznak bele azok a szokásos vagy időszakos változtatások, amelyeket meglévő termékeken, gyártósorokon, előállítási eljárásokon, szolgáltatásokon és egyéb folyamatban lévő műveleteken végeznek, ha e változtatások fejlesztésnek minősülnek.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

 • Regionális beruházási támogatás keretében: (Kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe) (maximum a projekt elszámolható költségeinek 35%-a)
 • Eszközbeszerzés
 • A projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések
 • Csekély összegű (de minimis) támogatás keretében: (Kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe)
 • Projektmenedzsment tevékenység
 • A projekt szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele

 

A pályázat benyújtása

A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön együttesen, közös támogatási kérelem benyújtásával igényelhető. A támogatási kérelem benyújtásának módja online benyújtás, elektronikus kitöltő programon keresztül.

Határidő: 2018. május 31.

 

További információ

Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06/1 896-0000, normál díjazású telefonszámon ahol hétfőtől csütörtökig 8:30-16 óráig, pénteken 8:30-14 óráig fogadják hívását.

 

Forrás, pályázati kiírás, kapcsolódó dokumentumok

Pályázat vállalatok K+F+I tevékenységének támogatására kombinált hiteltermék keretében