Üdvözöljük a

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi irodájának pályázati felhívása | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi irodájának pályázati felhívása

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2019. augusztus 12.

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA Business Incubation Centre Hungary) ismét megnyitotta pályázatát, amellyel a kezdő vállalkozások (max. 5 éve alapított cégek) bekerülhetnek az ESA inkubációs programjába.

Az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) űrkutatási tevékenysége mellett figyelmet fordít arra, hogy a kutatásai során kifejlesztett űrtechnológiát megismertesse a Földön, egyéb ipari szektorokban tevékenykedő vállalkozásokkal, és a technológiák átadásával serkentse a földi termék-, vagy szolgáltatásfejlesztést, mely hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a földi emberek jólétének növekedéséhez.

Az ESA dedikált programot működtet erre a célra, ennek az elnevezése az Innovációs Program. Magyarország 2016-ban csatlakozott ehhez a programhoz, és megalapított egy, az űrtechnológiákhoz hozzáférést biztosító Technológia Transzfer irodát., valamint 2018-ban egy Üzleti Inkubátorházat, ahol a nagy piaci potenciált mutató start-up vállalkozásokkat szakmai tanácsadással, tréning programmal, sőt, anyagi forrásokkal is támogatja.

Az ESA BIC Hungary által smét megnyitott pályázat 2019. október 7-éig van nyitva.

A pályázás előfeltétele, hogy a kifejlesztendő termékhez vagy szolgáltatáshoz az űrben használatba került egyik technológiát fel kell használni. Ennek felkutatásában és megszerzésében természetesen az ESA magyarországi iroda munkatársai közreműködnek, ez az egyik feladata az irodának.

A pályázati felhívás teljes szövege és a beküldendő dokumentumok sablonja, listája weboldalukon elérhető (angol nyelven): http://www.esabic.hu/hu/esa-bic-open-call/

A pályázaton sikeresen szereplő projektgazdák bekerülnek az inkubációs programunkba, amely célja a start-up vállalkozás felkészítése a sikeres piacralépése, ennek keretében egy féléves inkubációs tréningprogramon vesznek részt, mentort kap a vállalkozás, 80 óra szakmai tanácsadásban választhatja ki a szükséges szakmai segítőit, magas szintű irodai és adminisztrációs környezetbe költözhet be a cég az inkubációs időszakra, részt vesz több befektetői találkozón, amelyen alkalma lesz bemutatkozni és befektetői tőkét megszerezni és nem utolsó sorban, minden inkubált vállalkozás 50.000.- euró vissza nem térítendő támogatást is kap az Inkubátorháztól.