Üdvözöljük a

Gyakorlati oktatói képzés indul a városi kamaránál | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati oktatói képzés indul a városi kamaránál

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2019. szeptember 11.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2019. október 3-i kezdéssel ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez - meghatározott keretszámmal – támogatott formában.

A gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy a duális szakképzési rendszer keretében agyakorlati képzést folytató szervezeteknél a tanulókkal oktatóként foglalkozó szakemberek egységes követelményrendszer alapján legyenek felkészítve a tanulóképzéssel kapcsolatos oktatói, gyakorlatvezetői tevékenység minőségi, magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ellátására.

 

A képzés és vizsgáztatás fajlagos költsége 90.000,- Ft +ÁFA/fő, amelyből önrészként 18.000 Ft+ ÁFA-t (bruttó 22.860 Ft-ot) kell megfizetni, a fennmaradó részt a program finanszírozza.

 

 A kamarai gyakorlati oktatói képzésre és vizsgára való jelentkezés feltételei:

 

A jelölt rendelkezzen

  • az adott szakmában az állam által elismert szakképesítéssel és ezt közokirattal, vagy annak hiteles másolatával igazolja,
  • az oktatni kívánt szakma vonatkozásában 5 év szakirányú szakmai gyakorlattal, melyet 30 napnál nem régebbi hivatalos igazolással is alátámaszt (munkáltatói igazolás, vagy NAV/OEP, nyugdíjbiztosítási igazolás, vagy az Ügyfélkapu rendszerből lehívható munkaviszony igazolás).

Egyéb feltételek:

  • duális gyakorlati képzési tevékenység keretében gyakorlati képzés folytatása, vagy a gyakorlati képzésbe történő bekapcsolódás vállalása,
  • a jelölt nem áll a gyakorlati képzési tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
  • büntetlen előélet.

A képzés teljes időtartama 50 óra

-       25 óra elméleti alapozó képzés 2019. október 3-4-5-én (pedagógiai szociálpszichológiai, kommunikációs és adminisztrációs alapismeretek),

-       25 óra érzelmi intelligencia tréning (3 nap egybefüggően) a jelentkezőkkel személyesen egyeztetett időpontokban.

       A felkészítési program vizsgával zárul, melynek részei:

-       on-line elméleti vizsga,

-       gyakorlati vizsga 2019. október 26-án.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2019. szeptember 1-jét követően csak olyan személy vehet részt gyakorlati oktatóként a duális képzés folyamatában, aki a fentiekben jelzett alapvető követelményeken kívül legalább kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

Mentesül a gyakorlati oktatói vizsga letétele alól az, aki rendelkezik:

-       mester végzettséggel, vagy

-       szakirányú felsőfokú végzettséggel és 2 év szakmai gyakorlattal,

-       bármilyen felsőfokú végzettséggel és 5 év szakmai gyakorlattal,

-       rendeletben meghatározott minőségi vendéglátó-ipari egységben folytat gyakorlati képzést,

-       60. életévét betöltötte.

Részvételi szándékát kérjük, mielőbb jelezze a www.dkik.hu weboldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével, mivel a létszámkeret betöltését követően már csak a következő évben kerül sor újabb program szervezésére.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését további információért keressen minket az alább megtalálható elérhetőségen:

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Piac tér 2. szám alatt lévő irodája

telefonszám: 25/501-951

  

Várjuk jelentkezéseiket!

Csatolt állományok: