Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EKAER gyakorlati előadás – felkészülés az EKAER adóellenőrzésre!

2019. szeptember 4.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató fórumot szervez EKAER gyakorlati előadás – felkészülés az EKAER adóellenőrzésre! címmel a kamarai székházba, időpont: 2019. szeptember 17. (kedd) 10.00-12.00 óra.

Gyakorlati oktatói képzés indul a városi kamaránál

2019. szeptember 11.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2019. október 3-i kezdéssel ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez - meghatározott keretszámmal – támogatott formában.

Energiahatékonyság az iparban, Németországban és Magyarországon

2019. szeptember 3.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. október 8-án konferenciát szervez Budapesten „Energiahatékonyság az iparban, Németországban és Magyarországon” címmel, a rendezvény 2019. október 9-én és 10-én kooperációs megbeszélésekkel egészül ki olyan német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.

Tíz év után először többen választották a szakképzést, mint a gimnáziumot

2019. szeptember 2.

Tíz év után először 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban tavaly, ez is jelzi, hogy a szakképzésé a jövő – mondta az innovációs és technológiai miniszter az országos szakképzési tanévnyitón szombaton Nyíregyházán.

Nemzetközi Gép- és Berendezésgyártó fórum Bécsben

2019. augusztus 28.

Figyelmükbe ajánljuk az Osztrák Gazdasági Kamara által szervezett Nemzetközi Gép- és Berendezésgyártó Fórumot és B2B találkozót Bécsben.Ismerjen meg új ügyfeleket és kooperációs partnereket B2B találkozók keretében és tájékozódjon első kézből a szakma legújabb trendjeiről és üzleti lehetőségeiről!

Horvát, montenegrói, román, szlovén hírek, tenderek

2019. augusztus 27.

Ezúton küldjük Önöknek az alábbi híreket, tendereket: horvát hírek, tenderek, nyilvános tenderfelhívás a Brajici szélerőműpark kivitelezésére (további információ a mellékletben), román hírek, közbeszerzési összesítő, meghívó a First Slovene Plasma Day elnevezésű rendezvényre (téma: a plazma ipari felhasználásának lehetőségei), Ljubljana, 2019. szeptember 30., további információ a linkre kattintva az esemény weboldalán és a mellékelt e-mailben található.

Tájékoztatás elektronikai gyártási tankönyv elérhetőségéről

2019. augusztus 26.

Az Amerikai-Magyar Kamarától kaptuk a következő információt: az Elektronikai Gyártók Bizottsága összeállította az Elektronikai Gyártás elnevezésű tankönyv 2. frissített változatát. A tankönyv az elektronikai iparág meghatározó magyarországi vállalatainak, illetve munkatársainak együttműködésével és szakmai hozzájárulásával jött létre. A kiadvány az alábbi linkről szabadon letölthető: https://www.amcham.hu/other-publications 

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi irodájának pályázati felhívása

2019. augusztus 12.

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA Business Incubation Centre Hungary) ismét megnyitotta pályázatát, amellyel a kezdő vállalkozások (max. 5 éve alapított cégek) bekerülhetnek az ESA inkubációs programjába.

A Nemzeti Művelődési Intézet díjai

2019. július 9.

A Nemzeti Művelődési Intézet által idén alapított, alábbiakban felsorolt díjakat ajánljuk az Önök figyelmébe, amelyek az Emberi Erőforrás Minisztere által adományozható Bessenyei György-díjhoz kapcsolódnak. A Nemzeti Művelődési Intézet idén alapított díjai közül a Közösségépítő Önkéntes Díjat szeretnénk kiemelten figyelmükbe ajánlani! Az alábbiakban felsorolt díjak esetében az elismerések adományozására vonatkozó felterjesztési határidő: 2019. augusztus 1.

„Családbarát ország” felhívás - EFOP-1.2.6-VEKOP-17

2019. június 24.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre széles körben lehet pályázni, és bármely területen (versenyszféra, közszféra, nonprofit szektor) tevékenykedő szervezet nyújthat be pályázatot, hiszen a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni. Magyarország egész területéről pályázhatnak a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok, állami költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek is.

Eurochambres felmérés az egységes piac hiányosságairól

2019. szeptember 6.

Az Eurochambres egységes piac hiányosságait feltáró felmérésének magyarországi megvalósítása során fontos, hogy a kérőívet minél több, az Európai Unió egységes piacára exportáló, vagy onnan importáló hazai vállalkozás kitöltse.

Eddig nem látott pályázati konstrukció indul

2019. szeptember 2.

Egy új, elsősorban kapacitásbővítést szolgáló támogatás jelenik meg hamarosan. A pilot felhívás egyelőre csak egy szűk kör számára lesz elérhető, így nagyobb eséllyel kerülhet a nyertesek közé.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

2019. augusztus 28.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért.

Üzleti delegáció Malajziába és Szingapúrba (Kuala Lumpur-Szingapúr)

2019. augusztus 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Malajziába és Szingapúrba (Kuala Lumpur és Szingapúr) 2019. november 17-23 között. Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 6.

Üzleti delegáció Izmirbe és Antalyába

2019. augusztus 26.

Az MKIK Magyar-Török Tagozata 2019. október 15-18. között üzleti delegációt szervez Izmirbe és Antalyába. Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13.

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

2019. augusztus 14.

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát - jelentette be Parragh László, az MKIK elnöke az alapító ülést követő sajtótájékoztatón Budapesten, ahol az érintettek aláírták az alapító okiratot.

Közbeszerzési lehetőség népszerűsítése

2019. július 11.

Figyelmükbe ajánljuk a Hajléktalanokért Közalapítvány által kiírt, a „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása (konzervbeszerzés) RSZTOP projekt keretében” elnevezésű közbeszerzési felhívást!

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenység bejelentésének jogszabályi változása

2019. július 9.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló 16/2019 (IV.29.) AM rendelet (továbbiakban: AM rendelet) 2019. május 29-én lépett hatályba. Az AM rendelet alapján minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, amelynek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van.

Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia

2019. június 24.

Idén negyedik alkalommal 2019. október 3-4. között kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Ír-Magyar Üzleti Szövetség és az Enterprise Europe Network Dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia.